miércoles, 8 de marzo de 2017

El llatí i la mitologia a Harry Potter



Els 7 llibres de Harry Potter estan replets d'expressios llatines i al·lusions a mites romans i grecs. Així que a partir de la setmana que ve a classe començarem el projecte: El llatí i la mitologia a Harry Potter.


Per començar, obrireu el document que trobareu a continuació. A classe, en primer lloc, començarem a buscar el significat de les paraules llatines que han donat nom als encanteris de Harry Potter i el relacionarem amb el resultat de l'encantament. En segon lloc, a partir dels noms dels personatges (o cognoms) buscarem les referències mitològiques i si tenen relació amb el personatge en qüestió.


Sabíeu que existeixen els llibres de Harry Potter en Llatí? Pel que sembla, els referents clàssics a les novel·les van provocar que molts estudiants nord-americans vulguessin aprendre llatí! Així doncs, es van traduir aquestes obres al llatí i al grec clàssic.

El New York Times, va informar al 2008 que els alumnes que havien decidit estudiar llatí havien augmentar dels 101.000 alumnes el 1998 a 134.000 aquell mateix any 2008.

Encara hi ha algú que pensi que el Llatí no és rellevant i que és una llengua morta?

2 comentarios:

  1. Jo segueixo pensant que és una llengua morta, ja que ningú la parla ni t'ho demanen per entrar a una empresa.

    ResponderEliminar
  2. Jo també penso que és una llengua morta tot i que en époques destacades, com el 2008 hagi augmentat l'interès pel llatí, però ara dubto que hi hagi tanta gent interessada com el 2008.

    ResponderEliminar